Fazék alakú köszörűkorongok

Fazék alakú köszörűkorongjaink homlokfelületen dolgozó szerszámok. Rögzítésüket a köszörűgépeken felfogótárcsával vagy beépített anyával oldjuk meg. A gépi megmunkálás során nagy méretű munkadarabok nagyoló és simító megmunkálására, valamint szerszámélezésre egyaránt alkalmazzuk. Kézi megmunkálás során pedig extrém nagy felületek nagyoló megmunkálására ajánlott. Különleges kiviteleit pedig síncsiszolásra használjuk.

Hengeres fazék alakú köszörűkorong

Hengeres fazékkorongjainkat nagy méretű munkadarabok nagyoló és simító gépi megmunkálására, szerszámok és kések élezésére ajánljuk. Köszönhetően a rendkívül nagy szemcse és kötőanyag választékunknak szerszámainkkal bármilyen alapanyag - legyen az ötvözött vagy hőkezelt acél, színesfém, szuperötvözet, műanyag, gumi, de akár kő is - hatékony megoldásokat kínálunk.

Kötés: kerámia, bakelit

Furatbetéttel ellátott fazékkorong

Különleges kialakítású és összetételű fazékkorongunk, melyet sínek felületének, valamint azok hegesztési varratainak csiszolására fejlesztettünk ki. Széles alapanyag választékunk szavatolja, hogy a különféle összetételű sínek hatékony megmunkálása biztosított.

Kötés: bakelit

Menetes anyával ellátott fazék alakú köszörűkorong

Különleges kialakítású és összetételű fazékkorongunk, melyet sínek felületének, valamint azok hegesztési varratainak csiszolására fejlesztettünk ki. Széles alapanyag választékunk szavatolja, hogy a különféle összetételű sínek hatékony megmunkálása biztosított. A beépített menetes anyának köszönhetően a szerszám rögzítése nem csak biztonságos, hanem gyors is.

Kötés: bakelit

Bandázs szalaggal erősített fazék alakú köszörűkorong

Nagy vágósebességeken, valamint nyitott szerkezetű fazékkorongokkal való megmunkálás során a bandázs szalaggal erősített korongjainkat ajánljuk. Ez az extra erősítés szavatolja a szerszám biztonságos használatát. Köszönhetően a rendkívül nagy szemcse és kötőanyag választékunknak szerszámainkkal bármilyen alapanyag - legyen az ötvözött vagy hőkezelt acél, színesfém, szuperötvözet, műanyag, gumi, de akár kő is - hatékony megoldásokat kínálunk.

Kötés: kerámia + BT szalag

Kúpos fazék alakú köszörűkorong

Kúpos fazékkorongjaink geometriájának köszönhetően alkalmasak a munkadarabok nehezen hozzáférhető helyein történő nagyoló és simító köszörülésére. Jellemzően szerszámok, fúrók köszörülésére és élezésére használjuk, de alkalmazzuk még minden olyan körülmény esetén is, ahol a szerszám palást és homlokfelületének egyidejű munkájára van szükség. Köszönhetően a rendkívül nagy szemcse és kötőanyag választékunknak szerszámainkkal bármilyen alapanyag - legyen az ötvözött vagy hőkezelt acél, színesfém, szuperötvözet, műanyag, gumi, de akár kő is - hatékony megoldásokat kínálunk.

Kötés: kerámia, bakelit

Furatbetéttel ellátott kúpos fazékkorong

Furatbetéttel ellátott kúpos fazék alakú köszörűkorongunk nagy anyagleválasztási teljesítmény mellett sík felületek és élek csiszolására alkalmas. Használata kézi sarokcsiszoló gépeken acélok és öntvények durva köszörülési munkálataira, valamint hegesztési varratok csiszolására, valamint különféle kövek megmunkálására ajánlott.

Kötés: bakelit

Bordázott homlokfelületű, furatbetétes kúpos fazékkorong

Bordázott homlokfelülettel és furatbetéttel ellátott kúpos fazék alakú köszörűkorongunkat sík felületek csiszolására ajánljuk. Nagy anyagleválasztási teljesítménnyel képes dolgozni kézi sarokcsiszoló gépeken. Használata acélok és öntvények durva köszörülési munkálataira, valamint hegesztési varratok csiszolására ajánlott. A bordázott homlokfelületnek köszönhetően a szerszám első önélezési ideje rendkívül rövid.

Kötés: bakelit

Acéllemez erősítésű kúpos fazékkorong

Acéllemezzel erősített kúpos fazék alakú köszörűkorongunk használata azoknál a megmunkálásoknál ajánlott, ahol a nagy nyomás miatt nagy erők hatnak a korongra. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a korong rendkívül jól ellenáll a nagy mechanikai igénybevételnek. Kézi sarokcsiszoló gépeken acélok, öntvények és hegesztési varratok nagy teljesítményen történő anyagleválasztására, valamint különféle kövek megmunkálására ajánlott.

Kötés: bakelit