Egyenes alakú köszörűkorongok

Egyenes alakú köszörűkorongjaink alkalmasak sík-, palást-, furat-, menet-, fogaskerék-, centerless- (csúcs nélküli) és állványos köszörűkön való nagyoló és simító megmunkálásra.

A különféle megmunkálási igénybevételeknek megfelelően kínálunk:

- erősített kivitelű szerszámokat, melyeket elsősorban a kézi felhasználás biztonsága érdekében üvegszövet hálóval vagy acélgyűrűvel látunk el;

- különleges profilú szerszámokat, melyeket különféle profilú munkadarabok, menetek, fogaskerekek megmunkálására fejlesztettünk;

- valamint egyenes alakú profil nélküli szerszámokat rendkívül széles mérettartományban.

Egyenes köszörűkorong állványos gépekre

Állványos- más néven bakköszörű korongjainkat egy alapos fejlesztési folyamat eredményeként optimalizáltuk a megmunkálás sajátosságainak megfelelően. Szerszámaink tökéletes egyensúlyban vannak a köszörűszemcse, a kötőanyag, és a porozitás vonatkozásában, így szavatolják a kompromisszummentes teljesítmény kézi köszörülés során.

A termékfejlesztés eredményeként sikerült az egységnyi idő alatt leválasztott anyagmennyiséget maximalizálnunk az alaktartás növelésével párhuzamosan. A fejlesztés során különösen nagy figyelmet fordítottunk szerszámaink egységárának minimalizálására is, aminek köszönhetően a piac egyik legjobb ajánlatához csúcsteljesítményt tudunk szavatolni. Állványos korongjaink alkalmasak, szerkezeti acél, gyorsacél (HSS), rozsdamentes acél és keményfémek hatékony megmunkálására.

Kötés: kerámia

Egyenes köszörűkorong precíziós megmunkálásokra

Egyenes köszörűkorongjaink igen széles körben alkalmazhatóak az ipari megmunkálások szinte minden terültén. Az egyedülálló szemcse és egyéb összetevőink választékának köszönhetően hatékony megmunkálási megoldásokat kínálunk szinte minden anyagra.

A klasszikus acél, edzett acél, színesfém, öntvény, vídia megmunkáláson túl hatékony receptúrákat fejlesztettünk ki kerámia, porcelán, gumi, extrém kemény anyagok, inconel és sok más különleges alapanyag megmunkálására is.

Tapasztalt kollégáink szaktudásának és gyártó partnereinknek köszönhetően képesek vagyunk egyedi, személyre vagy technológiára szabott szerszámok fejlesztésére is, legyen az az összetételt vagy a szerszám geometriáját érintő bármilyen igény.

Kötés: kerámia, bakelit

Erősített köszörűkorong

Üvegszövet hálóval erősített egyenes alakú köszörűkorong. Azoknál a megmunkálásoknál ajánlott a használata, ahol a nagy nyomás miatt nagy erők hatnak a korongra. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően rendkívül jól ellenáll a nagy mechanikai igénybevételnek. Ez az erősített szerszám leginkább lengőköszörűn történő kézi köszörülésre alkalmas 80m/s kerületi sebességen.

Kötés: bakelit

Extra erősítésű acélgyűrűs köszörűkorong

Finom köszörűszemcséjű erősített magrésszel és acélgyűrűs központi erősítéssel ellátott extra szilárd egyenes alakú köszörűkorong nagy teljesítményű kézi köszörüléshez. Az extra erősítéseknek köszönhetően a szerszám nagy teljesítmény mellett rendkívül jól ellenáll a nagy mechanikai igénybevételeknek. Kifejezetten kézi, nyitott munkaterű köszörülésre ajánlott 63m/s vágósebesség mellett. Alkalmas öntvények kovácsolt munkadarabok, darabolt és hegesztett anyagok köszörülésére.

Kötés: bakelit

Különleges palástprofilú élező köszörűkorong

Fűrésztárcsa és szalagfűrész élezésére alkalmas élezőkorong, számos profilkialakítással elérhető. Ennek köszönhetően a legkülönfélébb geometriával szemben támasztott igénynek megfelelnek.

Kötés: kerámia

Különleges palástprofilú szalagfűrész élező köszörűkorong

Kétrétegű szendvics kialakítású élezőkorongunkat kifejezetten szalagfűrész élezésre fejlesztettük. Ennek a konstrukciónak köszönhetően a köszörülés során megóvjuk a fogárkot a beégéstől, és egy időben hatékonyan munkáljuk meg az élprofilt. A legkülönfélébb fog-geometriákhoz igazodva kínálunk számos palástprofilú kiviteleket is.

Kötés: kerámia

Menetköszörű korong

Menetek köszörülésére alkalmas egyenes alakú köszörűkorong, mely a különböző geometriai igényeknek megfelelően elérhető egyenes és előprofilozott kivitelben. Széles szemcse és kötőanyag választékunknak köszönhetően a legkülönfélébb acélok és ötvözetek hatékony megmunkálására alkalmasak.

Kötés: kerámia

Furat köszörűkorong

Furatok palástfelületének megmunkálására alkalmas köszörűszerszám. A klasszikus acél, edzett acél, színesfém, öntvény, vídia megmunkáláson túl hatékony receptúrákat fejlesztettünk ki kerámia, porcelán, gumi, extrém kemény anyagok, inconel és sok más különleges alapanyag megmunkálására is.

Kötés: kerámia

Élező köszörűkorong

Egyenes élezőkorongjaink geometriai választékának kialakítása során különös figyelmet fordítottunk a szerszámok alkalmazhatóságának. Kínálunk extra vékony, akár 0,8mm széles és az élező korongok között nagynak számító, akár 250mm átmérőjű szerszámokat is. Élező szerszámaink alkalmasak a legkülönfélébb összetételű és keménységű acélok és egyéb szerszámipari alapanyagok megmunkálására.

Kötés: kerámia, bakelit

Reishauer köszörűkorong

Reishauer típusú fogköszörülés során alkalmazott szerszámunkat igen széles geometriai tartományban kínáljuk. Köszönhetően a rugalmas technológiájú korongszabályzásnak, széles modultartományban és egy vagy több bekezdéssel is elérhetőek.

Az általános fogaskerék alapanyagok mellett kínálunk még a fogaskerékgyártásban extrémnek számító, akár különleges ötvözetek, műanyagok megmunkálására alkalmas szerszámokat is.

Kötés: kerámia