Csiszolópapír lapok

Csiszolópapír lapjaink minden igényt kielégítve rendkívül széles szemcseméretekben - a 40-estől az 1000-esig - szerepelnek készletünkön. Felhasználási területüket a hordozók vastagsága és a szemcsék eltérő minősége is fokozza. Ez alapján széles körben alkalmazhatóak a kézzel történő durva csiszolástól egészen a polírozás előkészítéséig.

CF53- Csiszolópapír lap

Részben nyitott szemcseszerkezetű, közepes sűrűségű csiszolópapír, mely alkalmas kézzel történő fa munkadarabok csiszolásához és különböző felületek tisztításához is (pl: festék eltávolítása, kitöltő anyag lesimítása). A csiszolószemcsék tökéletes tapadását a hordozó papírhoz két réteg enyv biztosítja. Használata szárazon ajánlott.

Szemcse:

Alumínium-oxid szemcséinek köszönhetően széles körben alkalmazható fa, festett felületek, karosszéria megmunkálására és felületkezelésére egyaránt.

Felhasználás:

- kézi csiszolás

CA76- Csiszolópapír lap

Zárt szemcseszerkezetű, közepes sűrűségű, különösen flexibilis csiszolópapír, mely alkalmas kézi és gépi megmunkálásokhoz egyaránt. Ideális fa munkadarabok csiszolásához és különböző anyagok felülettisztításához is. Két réteg műgyanta garantálja a szemcsék tökéletes tapadását a csiszolópapírhoz. Vizes és száraz használatra is egyaránt alkalmas.

Szemcse:

Alumínium-oxid szemcséinek köszönhetően széles körben alkalmazható fa, festett felületek, acél megmunkálására és felületkezelésére egyaránt.

Felhasználás:

- kézi csiszolás

- rezgőcsiszoló gép

CW51- Csiszolópapír lap

Rendkívül könnyű, zárt szemcseszerkezetű és rugalmas, víz- és olajálló csiszolópapír. Ideális a különböző felületek kézi csiszolásához kézi előpolírozáshoz, tükrösítéshez. Széles körben alkalmazható az autókarosszéria tisztítási munkálatainál. Két réteg műgyanta garantálja a szemcsék tökéletes tapadását a csiszolópapírhoz. Vizes és száraz használatra is alkalmas.

Szemcse:

Kemény és rendkívül éles szilícium-karbid szemcsével ellátott szerszám, mely tökéletesen alkalmas acélok, színesfémek, titánium, különleges ötvözetek, műanyag, üveg és kövek megmunkálására.

Felhasználás:

- kézi csiszolás

CS78- Csiszolópapír lap

A hagyományos kettős műgyanta rétegen felül, eltömődést gátló, ún. sztearát anyaggal bevont csiszolópapír lap, melynek köszönhetően a szemcsék közötti rész nem rakodik be, így azok hosszabb ideig képesek dolgozni. Tökéletesen alkalmas festés előkészítésre, konzerváló és esztétikai célra történő felületkezelések javítására és utómunkálataira, illetve puha, könnyen kenődő felületek csiszolására. Használata kizárólag szárazon ajánlott.

Szemcse:

Alumínium-oxid szemcséinek köszönhetően széles körben alkalmazható acél, színesfém, fa, festett és glettelt felületek megmunkálására és felületkezelésére.

Felhasználás:

- kézi csiszolás